Rengöringstips för smartare städning

Gröna rengöringsprodukter – hälsosamma och kostnadseffektiva rengöringslösningar

Att hitta en balans mellan att hålla våra hem rena och skydda vår hälsa kan vara utmanande. Många vanliga rengöringsprodukter innehåller aggressiva kemikalier som kan vara skadliga både för oss själva och miljön. Lyckligtvis finns det ett växande utbud av gröna rengöringsprodukter som erbjuder hälsosamma och kostnadseffektiva alternativ för att rengöra våra hem.

Fördelarna med gröna rengöringsprodukter

1. Hälsosam inomhusmiljö

Traditionella rengöringsprodukter kan avge skadliga kemikalier som kan påverka luftkvaliteten inomhus. Gröna rengöringsprodukter är icke-toxiska och har en minimal påverkan på inomhusluften, vilket resulterar i en hälsosammare miljö för dig och din familj.

2. Miljövänliga

Gröna rengöringsprodukter är tillverkade av naturliga ingredienser och är biologiskt nedbrytbara. Detta betyder att de bryts ner snabbt och inte lämnar några skadliga rester i miljön.

3. Allergivänliga

Traditionella rengöringsprodukter kan innehålla harsha kemikalier som kan utlösa allergiska reaktioner hos känsliga individer. Gröna rengöringsprodukter är vanligtvis allergivänliga och passar bra för personer med känslig hud eller andningsproblem.

De bästa gröna rengöringsprodukterna på marknaden

1. Ekologiskt diskmedel

Ekologiskt diskmedel är ett naturligt alternativ till traditionella diskmedel. Det är tillverkat av ingredienser som är skonsamma mot miljön och tar hand om dina tallrikar på ett effektivt sätt.

2. Allrengöringsspray

En allrengöringsspray är ett mångsidigt verktyg som kan användas för att rengöra flera ytor i ditt hem. Den är tillverkad av naturliga ingredienser och tar bort smuts och fläckar utan att skada ytan.

3. Återvinningsbar toalettpapper

Att välja återvinningsbar toalettpapper är ett enkelt sätt att minska miljöpåverkan. Det är tillverkat av återvunnet papper och är skonsamt mot miljön.

Att använda gröna rengöringsprodukter är inte bara bra för miljön, utan också för din hälsa. Genom att välja dessa produkter kan du skapa en hälsosammare inomhusmiljö och minska din miljöpåverkan. Så nästa gång du behöver rengöra ditt hem, överväga att använda gröna rengöringsprodukter för en renare och hälsosammare upplevelse.

Hur man använder gröna rengöringsprodukter på rätt sätt

1. Läs etiketten

Innan du använder någon gröna rengöringsprodukt, se till att läsa och följa instruktionerna på etiketten. Det finns olika sätt att använda olika produkter, så det är viktigt att du förstår hur de ska användas korrekt.

2. Använd rätt mängd produkt

Det är viktigt att använda rätt mängd av gröna rengöringsprodukter för att undvika överanvändning eller slöseri. Följ den rekommenderade mängden som anges på förpackningen för att uppnå bästa resultat.

3. Testa på en liten yta

Innan du använder en ny gröna rengöringsprodukt på en större yta, se till att testa den på en mindre, mindre synlig yta för att se hur den reagerar med ytan. Detta hjälper dig att undvika eventuella oönskade reaktioner eller skador.

4. Förvara produkterna korrekt

Förvara dina gröna rengöringsprodukter på en sval och torr plats, borta från direkt solljus och utom räckhåll för barn och husdjur. Detta säkerställer att produkterna håller längre och förhindrar eventuella olyckor.

Håll ditt hem rent och hälsosamt med gröna rengöringsprodukter

Att använda gröna rengöringsprodukter är ett enkelt sätt att hålla ditt hem rent och hälsosamt samtidigt som du minskar din miljöpåverkan. Genom att välja produkter som är fria från aggressiva kemikalier och tillverkade av naturliga ingredienser, kan du skapa en bättre inomhusmiljö för dig själv och din familj. Så nästa gång du behöver rengöra ditt hem, överväg att byta till gröna rengöringsprodukter för en renare och mer hälsosam upplevelse.

lär dig att rengöra gardiner

Rengöra gardiner – gardinrengöringstjänster

Hur ska man rengöra gardiner? Gardinerna fungerar inte bara för att bibehålla integriteten och stänga ute ljuset när det behövs, utan de gör också stora skönhetstillägg till alla rum. De finns i ett brett spektrum av färger, mönster och storlekar och därför är det inte lika svårt att välja gardiner som fungerar med din inredning, eftersom slutresultatet blir ren elegans i ditt utrymme.

Guide till att rengöra gardiner

Men lika funktionella och vackra som de är, är de offer för damm och smuts, med tanke på att de vanligtvis hänger vid öppna fönster. Regelbunden tvätt av gardinerna är viktigt för hälso- och skönhetsändamål. Medan vissa är väldigt enkla att tvätta, kan vissa vara tunga på grund av sin storlek och tyger. Lyckligtvis finns det tjänster för rengöring av gardiner som gör att de ser bra ut och hygieniska, så att de inte blir en hälsorisk, särskilt om du har familjemedlemmar som är allergiska mot damm. När du letar efter den här rengöringstjänsten kan några aspekter hjälpa dig att se till att du väljer det bästa och det mest pålitliga.

Rengöringsprocessen för gardiner

Tygerna är inte desamma även när det gäller gardiner. En rengöringsmetod kan fungera för ett visst tyg, men kanske inte är lika lämpligt för ett annat. När du letar efter gardintjänsttjänster, ta reda på om de kan hantera den typ av gardiner du har. De kommer att ha alla de rätta rengöringslösningarna och smutsuttagsmaskiner för att säkerställa att dina gardiner i slutet av dagen är rena och sanerade utan några skador på tygerna.

Tjänsteleverans

Om du inte har extra par gardiner, vill du nöja dig med ett företag som kan hantera städningen snabbt så att du kan få tillbaka dem snabbt igen. Ta reda på hur lång tid det kommer att ta innan rengöringen görs och att gardinerna ska levereras tillbaka till dig så att du undviker besvär. Det är också viktigt att ta reda på om det är företaget som hämtar gardinerna eller om du behöver leverera dem själv. Välj ett företag vars servicevillkor du är helt överens med.

Rengöringskostnad

De kan påverkas av storleken på dina gardiner och antalet par du har. Gardiner kan vara små, medelstora, stora eller extra stora. Priserna skiljer sig åt i detta avseende per par, så om du har flera par måste du välja en gardinstädningstjänst med priser du har råd med för dina nuvarande rengöringsbehov.

Tilläggstjänster

När du söker gardinstädningstjänster är det alltid en mycket bättre affär när du kan njuta av ett antal tjänster från samma leverantör. Att ta reda på vilka ytterligare tjänster du kan njuta av från det företag du ska välja kommer att hjälpa dig att njuta av bekvämlighet på en gång. Du kan göra förfrågningar om andra tjänster som erbjuds av företaget; vanligtvis kommer företaget också att möta mattrengöring, fönsterrengöring och andra rengöringsbehov.

Rengöringstjänster erbjuder massor av bekvämlighet, särskilt för dem som inte har tid eller inte bara kan hantera uppgiften. Välj det bästa städföretaget i Tumba för att få bättre resultat.

låt en städfirma fixa kontorsstäd

Fördelar med att anlita en städfirma för kontorsstäd

Kontorsstäd är en viktig uppgift som måste utföras regelbundet. För bättre städningsresultat så kan du anlita en rekommenderad städfirma i Tumba. Ett kontorsstädningsföretag specialiserar sig på att erbjuda städtjänster med hög kvalitet för företag för att säkra en ren och hygienisk miljö där de anställda kan fokusera på att arbeta för företagets tillväxt.

Regelbundet kontorsstäd till bra pris

Dina anställda förtjänar att jobba på bästa och renast möjliga kontor. Så regelbundet kontorsstäd är väldigt viktigt för att skapa en hälsosam och ren miljö på kontoret.

Det är inte möjligt för en person att rengöra ett helt kontor ordentligt då processen innebär mycket tid och ansträngning. Bara genom att överlåta uppgiften att städa ditt kontor till ett städföretag så kommer du inte bara spara pengar men också värdefull tid som bättre kan läggas på något annat. Det innebär också att du kan fokusera helhjärtat på din verksamhet vilket kan generera bättre resultat både gällande produktivitet och ökade intäkter.

Att anlita ett städföretag är ett bra beslut för att det kommer ge dig en bättre och snabbare tjänst och dessutom till ett pris som du har råd med. För närvarande finns det många städfirmor som erbjuder städtjänster av hög kvalitet och till ett rimligt pris för sina kunder. Dessa städföretag erbjuder många fördelar men det gäller att ett företag som erbjuder hög städservice till rätt pris.

De största fördelarna med städföretag diskuteras här under:

”Ett kontorsstädningsföretag stör inte dina anställda när de håller på med sitt arbete. När de anställda väl har lämnat kontoret så kan de duktiga städarna sätta igång med sin städning. Viktiga saker som städarna gör är bland annat att damma och torka av alla möbler, moppa golven, tvätta väggarna, tvätta mattorna, städa badrum etc.. Dessutom så kan de även polera saker, om det behövs.”

”Utvändig tvättning av fasaden med hjälp av högtryckstvätt.”

”Underhållstjänster erbjuds också av dessa städföretag som innefattar regelbunden översyn av lampor, hålla koll på skadade möbler och andra saker på kontoret, och mycket mer”.

”Utöver de vanliga städuppgifterna så kan företagen även erbjuda andra tjänster för att se till så du är helt nöjd.”

”Städföretagen erbjuder ofta städpaket för att se till så att deras kunder erbjuds bästa möjliga tjänster till konkurrenskraftiga priser.”

”Städföretagen använder alltid naturliga rengöringsmedel som inte lämnar några rester och är säkert för djur, människor och miljön. Dessutom är all utrustning ordentligt testad inför varje användning.”

Därför spelar städbolag en viktig roll i att skapa en ren och trevlig miljö som definitivt kommer motivera anställda till att hänge sig till fullo för att leverera bästa möjliga resultat för företaget.

5 fakta om städning

5 galna men sann fakta om städning

Att städa hemma är ett ”nödvändigt ont”. Men nåväl, har du ett tak över ditt huvud så kommer du behöva städa ditt hus, lägenhet, andelslägenhet, husvagn, RV eller annat boende förr eller senare, det finns inget sätt att undvika det. Och medan det bästa sättet att närma sig städningen är att utveckla en ”vissla glatt medan du jobbar” attityd, så kan följande roliga, men galna (och sanna), fakta om städning kanske kasta lite ljus på denna måste-göra aktivitet som de flesta tittar på med förakt.

Vansinnigt men sant städfakta 1: Vårstädning är en gammal ritual

Det sker nästan varje vår, det att du får suget att städa hela hemmet, från gardinerna till soffan, till garderoberna och så vidare. Det verkar som att du har vaknat från en lång vinterdvala och ingenting kan bli tillräckligt rent, eller hur? Så har det varit i tusentals år i Iran, och vårstädningsritualen världen över tycks likna den iranska seden ”husskakningen” eller khaneh takani. Under den två veckors period som leder upp till det iranska nyåret så städas och skrubbas hela hemmet. Inget lämnas i fred. Golv, sängkläder, draperier, mattor, prydnadssaker, ja även taket får sig en ordentlig skrubbning! Härligt doftande blommor placeras också ut för att få hemmet att dofta gott. När huset officiellt blivit ”skakat” (rengjort) så kan det nya året komma, och med det, våren. En bra städfirma kan hjälpa dig att avklara vårstädningen snabbt.

Vansinnigt men sant städfakta 2: Den mesta smutsen i ditt hem kommer utifrån

Även om rökning inomhus genererar en hel del damm, eller om du har husdjur så kan du förvänta dig hår lite här och där, så kommer faktiskt den mesta smutsen från dina skor! Om du håller korridorer, och hallarna i ditt hem rena och sätter ut mattor för att torka av fötterna på innan man går in i hemmet så kan det hjälpa mycket för att hålla insidan av ditt hem rent.

Vansinnigt men sant städfakta 3: Ditt kök är rent ut sagt snuskigt smutsigt

Chansen är stor att ditt kök är det smutsigaste rummet i ditt hem, trots dina försök att hålla det rent. Detta på grund av att bakterierna från matlagningen och från soporna ligger kvar i luften och på ytorna i köket. En enkel sprayning och avtorkning tar inte bort vissa farliga bakterier, såsom exempelvis E.Coli. Städexperter rekommenderar att du använder ett starkt kommersiellt antibakteriellt rengöringsmedel i köket för att vara på den säkra sidan och hålla köket ordentligt rent.

Kontakta vår städfirma i Tumba för mer information hur vår städning går till!

Vansinnigt men sant städfakta 4: Din soffa är en härd av kvalster och allergener

Det finns en anledning till varför människorna som levde på den Viktorianska eran tog ut sina soffkuddar och ”slog” dem. Soffan är rent ut sagt en härd av förökande kvalster och andra allergener som kan göra dig sjuk, eller i alla fall ge dig snuva. Varför är det så? Jo, för sofforna är fulla av döda hudavlagringar, hår och andra små partiklar som kvalster älskar att äta.

Vansinnigt men sant städfakta 5: De flesta spenderar 8 timmar eller mer att städa i veckan

Att städa (när det görs ordentligt) tar tid, och en hel del dessutom. Studier har visat att de flesta spenderar runt åtta timmar i veckan till att städa hemma. Det är en hel arbetsdag till för de flesta av oss! Därför så börjar fler och fler söka hjälp för att städa hemma, allt från en djupstädning en gång i veckan till en lättare uppstädning varje dag.

smart checklista för flytten så att du inte glömmer något.

Checklista flytt – Allt du behöver inför flytten

Checklista för flytten – så gör du flytten stressfri

Låt oss vara ärliga, att flytta kan var oerhört spännande men samtidigt inte den mest bekväma upplevelsen i världen. Säkert är du väldigt exalterad över att få flytta in i ett nytt hem, men fruktar den kommande huvudvärken du vet hör flytten till.

Därför är det viktigt att du planerar din flytt i förväg. Börja planera tidigt. Lämna inte något till sista stund. Att planera är hemligheten för en lyckad och stressfri flytt.

Använd den följande checklistan för flytten för att se till att din blir enklare och för att undvika både stress och förvirring på din flyttdag.

4 veckor innan flytten

 • Leta efter en bra flyttfirma så fort du har ditt flyttdatum klart. Försök boka den fyra veckor innan utsatt datum för att se till att du får en flyttfirma som håller hög kvalité samt den tid och det datum du själv väljer.
 • Köp allt du behöver för att packa dina saker. Alternativt har du en flyttfirma som kommer att göra det åt dig och då behöver du självfallet inte handla något.
 • Börja städa ur vinden, garaget, källaren och liknande ställen.
 • Gör dig av med oönskade saker: ge till välgörenhetsorganisationer eller anordna en loppmarknad.
 • Förbered skolan och fixa med papper för den kommande flytten.
 • Ändra din adress på posten och skaffa flyttkort. Detta kan du också göra på nätet.
 • Meddela bank, din bilhandlare, din dagstidning eller magasinprenumerationer, försäkringsbolag och liknande om flyttdatum och ny adress.
 • Alla instruktionsböcker till dina hushållsmaskiner kan vara bra att ha på flyttdagen. Om du inte har dem kvar försök att hitta dem online och skriv ut dem. Du kan söka efter dem på en sökmotor.

1-2 veckor innan flytten

 • Lägg undan städmaterial som du kommer att behöva vid urstädningen efter allt blivit flyttat. Du kan också höra med din flyttfirma om detta är en tjänst de också erbjuder eller anlita en städare alternativt städfirma om du inte vill städa ur ditt gamla hem själv.
 • Om du packar på egen hand skriv på alla flyttlådor vilket rum de ska till så att de hamnar där de ska på flyttdagen. Markera synligt på alla lådor på både ovansidan och på sidorna. Detta gör uppackningen enklare sedan.
 • Kontakta elbolag, vattenbolag, telefon och tv bolag etc. och se till att stänga av eller flytta abonnemang i tid. Gör de arrangemang som krävs för att få allt inkopplat på den nya adressen så att det är igång då du flyttar in. Ett gott råd är dock att stänga av telefonen först en dag efter flytten.

Veckan för flytten

 • Skicka dina flyttkort
 • Rengör ugnen

En dag innan flytten

 • Rengör ditt kylskåp och glöm inte att frosta av och sedan torka ur frysen.
 • Ha kontanter till hands.
 • Om du hade trevliga grannar glöm inte att säga hej då till dem.

För att spara tid – Anlita en städfirma för flyttstäd i Tumba. Ha en trevligt flytt!

hur rengör man mattor? följ våra rengörningstips

Rengöra mattor – Allt du behöver veta om mattrengöring

Mattor finns i nästan alla hem. Du har naturligtvis i tanken att någon gång rengöra dina mattor. Här är 12 saker du behöver veta om mattrengöring för att göra det lättare.

12 saker du bör veta om mattrengörning

 1. Gifter

De flesta produkterna på marknaden är säkra och kommer att ha en minimal inverkan på miljön. Emellertid finns det några mattrengöringsprodukter som innehåller giftiga kemikalier som kan var farliga för den som använder dem, andra människor i huset eller husdjur. Så var noga med att läsa etiketterna noga innan du använder det. Försök att alltid välja en produkt med så lite kemikalier som möjligt, den mildaste du tycker fungerar.

 1. Rengör ofta

Det är alltid bäst att rengöra dina mattor på regelbunden basis. Om du inte rengör mattan regelbundet kommer du att behöva använda starkare kemiska produkter eftersom smutsen har satt sig djupare i mattan och blir svårare att få bort. Att rengöra dina mattor är bättre för miljön, din hälsa och det kommer att förlänga livslängden på mattan.

 1. Var försiktig

Läs etiketterna mycket noggrant. Inte bara på produkten utan även etiketten på mattan. Om du använder fel produkt eller en produkt med starkare kemisk sammansättning än din matta klarar kan du skada den.

 1. Anlita ett proffs

Om du inte är bekväm med att rengöra dina mattor själv eller om du inte orkar hyra en mattvätt och släpa hem den, anlita ett proffs. Det finns många yrkesverksamma som rengör dina mattor för en rimlig kostnad och du får garanti på arbetet de gör.

 1. Lägga heltäckningsmatta

Om du lägger nya mattor är det antagligen för att det skall se mer tilltalande ut och som samtidigt tillhandahåller funktionalitet. Om mattan läggs in fel eller om det är fel typ av matta för det området kommer du att ha högre underhållskostnader och mattan kommer behöva rengöras oftare. Så se till att du väljer rätt matta. Regelbunden dammsugning och fläckborttagning kommer också att sänka dina underhållskostnader.

 1. Rätt underlag

Underlaget är viktigare än du tror och direkt relaterat till din mattrengöring. Du måste matcha underlaget till vilken typ av matta som du skall installera. Du bör inte installera en heltäckningsmatta i områden med vatten, kemikalier eller där det är lätt att få svåra fläckar på mattan. Kök, badrum eller entréer är inte en bra plats för heltäckningsmatta eftersom du kommer att få höga underhållskostnader. Dålig kvalité på underlaget påverkar hur fläcken sugs in i mattan och hur svår fläcken blir att få bort.

 1. Minska nersmutsningen

Den värsta nersmutsningen på dina mattor kommer utifrån. Så om du stoppar jorden från att dras in i huset kommer du minska mängden kemikalier du måste använda. Placera en dörrmatta i ditt hem och dammsug den ofta så minskar du mängden smuts som kommer in i ditt hem. Få besökare att ta av sig skorna så att de inte drar in lös smuts över dina mattor.

 1. Dammsug mattan ofta

Tro det eller ej men daglig dammsugning med en bra dammsugare och ett bra dammsugarhuvud bidrar till att minska uppbyggnaden av smuts och minska antal gånger du behöver göra en djuprengörning av mattan. Detta beror på att smutsen inte får en chans att gräva sig in i botten av mattan.

 1. Inga drickor

Begränsa platserna där barnen får ha sina drickor och livsmedel som lätt spills. Om du har unga barn se till att de sitter vid bordet och äter. Om du är väldigt orolig för fläckar så låt inte familjemedlemmarna dricka eller bära läsk, kaffe eller andra matvaror över mattan.

 1. Handla snabbt

Om du tar hand om spill direkt med hjälp av en bra fläckborttagare hjälper det att förhindra att fläcken blir permanent och kommer att minska behovet av en mattvätt. Var försiktig med vad du använder för att ta bort fläcken för om du använder fel kemikalier kan du smeta ut fläcken sprida den vidare ner i mattan. Försök alltid först med kalt vatten och att dutta med en torr trasa för att suga upp fläcken och gå bara vidare till starkare produkter som en sista utväg.

 1. Giftiga kemikalier

Du bör veta att mattrengöringsprodukter innehåller några av de farligaste kemikalier som finns i rengöringsprodukter. Om du använder dessa produkter skall du vara noga med att använda handskar och följa instruktionerna från tillverkarna. Undvik alla typ 4 medel eftersom de innehåller tetrachlorethlene som är mycket giftigt både för människor och husdjur.

 1. Ångtvätt

Ångtvätt för mattor använder ganska milda produkter så de är ett utmärkt val. Men du kan fortfarande missbruka dem så följ anvisningarna noga. Om du använder denna metod måste du vara försiktig så att du inte mättar mattan med vatten eftersom om du gör det kommer det att ta längre tid att torka och kan resultera i skador på mattan.

Några av de rengörnings som levereras med de maskiner man kan hyra är mycket giftiga så var noga med att rummet eller rummen är väl ventilerade. Var noga med att hålla barn och husdjur borta tills mattan är helt torr eftersom det alltid är rester kvar på mattorna som kan vara skadliga för barn och djur. Låt alltid mattan torka helt och dammsug den sedan direkt efter för att avlägsna eventuella kvarvarande kemikalier.

Dessa 12 saker vi på Flyttstädning Tumba har tagit upp här kommer att göra din mattrengöring lättare.